Σας καλωσορίζουμε στη σελίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στις Επιστήμες της Αγωγής και τις Μαθησιακές Τεχνολογίες, που γίνεται με συνεργασία ανάμεσα στο

  • Nottingham University (School of Education) και το
  • ΑΕΙ Πειραιά TT (Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων).

 

Το μεταπτυχικό πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο και αναγνωρισμένο (ΦΕΚ 106/27.01.2016 τ. Β' Αριθμ. 78).

Το Πρόγραμμα είναι μερικής παρακολούθησης (part time) με τυπική διάρκεια τουλάχιστον δύο ακαδημαϊκών ετών, (δηλαδή 4 εξάμηνα) ένα τουλάχιστον (εξάμηνο) εκ των οποίων διατίθεται για την ολοκλήρωση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Το πρόγραμμα αυτό θα παρέχει βασικές γνώσεις πάνω στις μοντέρνες εκπαιδευτικές θεωρίες με ειδική αναφορά στις πρακτικές που εμπλέκουν ψηφιακή τεχνολογία. Καθώς το πρόγραμμα παρουσιάζεται στην Αγγλική γλώσσα, θα συνεισφέρει επίσης στην αυξανόμενη επάρκεια και αυτόνομη επικοινωνία μέσω της Αγγλικής γλώσσας.

Μετά την επιτυχή του ολοκλήρωση θα απονέμεται από κοινού από τα δυο ιδρύματα ο τίτλος

MA in Education Sciences & Learning Technologies,
(ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής και τις Μαθησιακές Τεχνολογίες)

Τα προγραμματιζόμενα μαθήματα δια ζώσης θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του ΑΕΙ Πειραιά ΤT, Π.Ράλλη & Θηβών 250 στο Αιγάλεω.

H κατάταξη του Nottingham University σύμφωνα με το 2017 QS World Rankings for Education είναι πολύ υψηλή.

Η συνεργασία με τον Πανεπιστήμιο του Nottingham υποστηρίζεται από το Learning Sciences Research Institute ( LSRI ), στο οποίο εμπλέκονται οι σχολές Ψυχολογίας, Παιδείας και Επιστήμης Υπολογιστών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν περισσότερες πληροφορίες και στο σχετικό site του Πανεπιστημίου του Nottingham.

 

Πρόγραμμα

program042
H εκπαίδευση έχει διάρκεια 2 ακαδημαϊκά έτη κατανεμημένη σε 4 εξάμηνα σπουδών.

Στα τρία πρώτα εξάμηνα οι φοιτητές διδάσκονται τα υποχρεωτικά και κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά μαθήματα και στο τελευταίο εξάμηνο εκπονείται η διπλωματική ερευνητική εργασία. Δικαίωμα για την παράδοση της Διπλωματικής Ερευνητικής Εργασίας έχουν οι απόφοιτοι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των μαθημάτων (αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών).

Αιτήσεις για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι διαθέσιμες  στο σχετικό τμήμα του site.